in

Ferrari F12tdf laat zich zien tijdens Finali Mondiali 2015

De Ferrari F12tdf werd begin vorige maand onthuld, maar afgelopen weekend werd hij voor het eerst aan het publiek getoond tijdens Finali Mondiali 2015. Uiteraard hebben wij daar beelden van en die kun je hieronder bekijken.

De Ferrari F12tdf is een ‘hardcore’ variant van de toch al niet misselijke, 740 pk sterke, F12 Berlinetta. De Tour De France uitvoering krijgt nog eens 40 pk extra terwijl de F1 DCT-versnellingsbak maar liefst 30% sneller schakelt. De ingenieurs van Ferrari zijn echt compleet los gegaan want naast achterwielsturing, remmen van de LaFerrari en een nieuwe body kit die 87% meer downforce levert is er ook nog eens 110 kilogram aan gewicht afgeschaafd.

Op Mugello werden drie exemplaren het circuit op gestuurd, in handen van Gutierrez, Vettel en Raikkonen. De Fin maakte gelijk even van de gelegenheid gebruik om als eerste een paar donuts met de F12tdf te maken. Gelijk heeft hij, grote kans dat hij er nooit meer in zit want er worden maar 799 exemplaren van gemaakt die ongetwijfeld allemaal al verkocht zijn.

Video: Ferrari F12tdf op Mugello

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Tomaso Mangusta

De Tomaso Mangusta produceert een hels geluid

Singer Porsche 911 Carrera 2

Dit is een van de duurste Porsche 911’s die je kunt kopen