in

Ferrari 512S Modulo na restauratie gespot op de weg

De Ferrari 512S Modulo was een futuristische concept car in 1970, toen de auto voor het eerst werd getoond op de Autosalon van Genève. De Modulo heeft een extreem laag en wigvormig koetswerk, met een glazen dak dat naar voren schuift om toegang te geven tot de cabine. Alle vier de wielen zijn gedeeltelijk bedekt en de motorkap heeft 24 ronde ventilatiegaten.

In 2014 kocht James Glickenhaus de auto en organiseerde een uitgebreide restauratie. Inmiddels is de bijna 50 jaar oude Ferrari weer in ere hersteld, net op tijd van Pebble Beach. Glickenhaus nam daarom de 512S Modulo mee voor een kort testritje en deelde dit op social media.

De 5.0-liter V12-motor achterin de Ferrari levert 550 pk en naar verluid heeft de auto een sprint in huis van 3,1 seconden naar 96 km/h. Niet slecht voor zo’n oud beestje.

Video: Ferrari 512S Modulo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rallycross-launch-op-zeep

Hoe snel lanceert een Rallycross-auto op afwasmiddel?

I Am Paul Walker

‘I Am Paul Walker’ – Full Documentary