in

Ferrari 599XX Official Nordschleife Lap

Vol trots was Ferrari dat ze het ronderecord op de Nordschleife hadden verbroken. Voor het eerst ging een auto die afgeleid is van een productie-model in minder dan 7 minuten over de legendarische Ring. De 599XX is uitgerust met dezelfde 6.0-liter V12-motor als de 599 GTB Fiorano maar aangezien de regels betreffende straatauto’s niet van toepassing zijn op de 599XX, heeft Ferrari het vermogen kunnen opschroeven naar 720 pk.

Helaas voor Ferrari duurde de pret niet erg lang, de 6:58:16 van de Ferrari 599XX werd een maand later al door de Pagani Zonda R verbroken. De Pagani snoepte 11 seconden van de tijd van de Ferrari 599XX af. Desalniettemin blijft dit een geweldige rondetijd en willen we jullie deze onboardvideo niet ontzeggen. Stap dus aan boord bij de Ferrari 599XX terwijl hij door de Groene Hel blaast.

Video: Ferrari 599XX Official Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

McLaren MP4-12C GT3

McLaren MP4-12C GT3

Pagani Zonda R Official Nordschleife Lap

Pagani Zonda R Official Nordschleife Lap