in

Pagani Zonda R Official Nordschleife Lap

Pagani is de nieuwe koning van de Nordschleife. De Pagani Zonda R was maar liefst 11 seconden sneller dan de Ferrari 599XX en 1 seconde sneller dan de Radical SR8LM. Met een tijd van 6:47 minuten wist Marc Basseng het uiterste uit de Pagani Zonda R te halen en een nieuw ronderecord te vestigen.

De Pagani Zonda R is duidelijk ontworpen zonder enige restricties en regelgeving. Maar net als de Ferrari 599XX is ook deze Pagani Zonda R niet street legal. Dit terwijl de Radical SR8LM wel een kenteken heeft en zelfs vanuit Engeland naar de Nordschleife is gereden. Hoe serieus we dat kenteken op de Radical moeten nemen weet ik niet want de regelgeving in Engeland is een stuk soepeler dan op het vaste land. Hoe dan ook een snelle tijd van beide auto’s en je kunt alleen maar vol ontzag naar onderstaande onboard video kijken.

Welke fabrikant wordt de volgende die claimt  de Nordschleife nóg sneller af te kunnen leggen?

Video: Pagani Zonda R Official Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 599XX Official Nordschleife Lap

Ferrari 599XX Official Nordschleife Lap

BMW M3 - Living in the Lights

BMW M3 – Living in the Lights