in

Ferrari 812 Competizione met Novitec-upgrades is pr0n

De Ferrari 812 Competizione was al een hele dikke machine, maar nu heeft tuner Novitec de GT zowaar nog beter gemaakt. Ditmaal niet compleet over de top, zoals bij de F8 N-Largo, maar door middel van subtiele wijzigingen en een ander uitlaatsysteem.

Om te beginnen staat de Novitec Ferrari 812 Competizione op Vossen NF10-velgen en doordat de auto uitgerust is met verlagingsveren zitten de 21-inch wielen strak in de wielkasten. Aan het uiterlijk heeft Novitec verder verassend genoeg niets gedaan, blijkbaar vonden ze de Ferrari al een meesterwerk op zich.

Het interieur heeft wel een kleine make-over gekregen. Het exemplaar in deze video maakt gebruik van een combinatie van zwart Alcantara-leer, afgezet met gele accenten en koolstofvezel. Er zijn echter verschillende kleurstellingen waaruit kopers kunnen kiezen.

Last but not least heeft Novitec nog een ander uitlaatsysteem ontwikkeld voor de 6,5-liter atmosferische V12-motor. Volledig gemaakt van Inconel-materiaal en 999 gold plating voor een betere warmteafvoer, voegt dit uitlaatsysteem 36 pk toen aan de 830 pk die de 812 Competizione al had.

Prijzen voor de 812 Competizione-onderdelen van Novitec zijn nog niet bekendgemaakt. De onderdelen zijn echter al wel te bestellen bij de distributeurs. Misschien iets voor deze Nederlandse eigenaar.

Video: Ferrari 812 Competizione met Novitec-upgrades

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gorjanci Hillclimb 2023

Gorjanci Hillclimb 2023 – Top 15

De Motorsport Crashes van 2023 week 30

De Motorsport Crashes van 2023 week 30