in

Ferrari 812 Superfast met Novitec-uitlaat blaast door tunnels

Van de Ferrari 812 Superfast kunnen wij geen genoeg krijgen, en dan met name van het geluid van de 6,5-liter V12. De atmosferische twaalfcilinder produceert een geweldig gejank als de naald van de toerenteller naar 9.000 tpm gaat.

Dit exemplaar, van Thijs Timmermans, heeft al ruim 86.000 kilometer op de teller staan en zagen we twee jaar geleden 320 km/h aantikken op de Autobahn. Recentelijk is de 812 Superfast uitgerust met een Novitec-uitlaat waardoor de V12-motor nog meer geluid produceert. Om dat te demonstreren werd er door de Leidsche Rijntunnel op de A2 bij Utrecht geblazen!

Dit is overigens niet eens het luidste systeem van Novitec. Deze 812 N-Largo is voorzien van een  Inconel-uitlaatsysteem met katvervanger en maakt nog meer kabaal. Een aanrader om te bekijken na onderstaande video.

Video: Ferrari 812 Superfast met Novitec-uitlaat blaast door tunnels

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F

BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 S vs Lexus RC F

Audi R8 V10 met Skibox

Audi R8 V10 met Skibox