in

Ferrari California T klinkt zo slecht nog niet

Mocht je dankzij de huidige Formule 1 motoren helemaal geen vertrouwen meer hebben in het geluid wat turbomotoren kunnen produceren dan moet je deze video maar eens bekijken. Zo slecht klinkt de nieuwe Ferrari California T namelijk niet.

Je kon de auto al een beetje horen in promovideo van de California T maar een camera op de achterbumper richten werkt altijd iets beter. Voor het eerst sinds bijna 30 jaar maakt Ferrari weer turbomotoren, inderdaad de F40 was de laatste, en de 3.8-liter V8 Turbo in de California T is de nieuwste versie. Met een vermogen van 560 pk en 755 Nm koppel levert de motor 70 pk en 250 Nm meer dan de vorige generatie met atmosferische V8 motor.

Krachtiger, zuiniger en een stuk mooier! Ferrari heeft een flinke stap voorwaarts gezet met de nieuwe California T en men heeft al kenbaar gemaakt dat in de toekomst alle V8 motoren een turbo krijgen. De V12 motoren worden allen hybride V12’s, allemaal om ervoor te zorgen dat in 2021 de CO2-uitstoot van het gehele wagenpark met twintig procent verminderd te hebben.

Video: Ferrari California T Sound

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto vliegt over druk kruispunt zonder geraakt te worden

Auto vliegt over druk kruispunt zonder geraakt te worden

Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior

Max Verstappen test FR 3.5 en wordt Red Bull Junior