in

Ferrari Enzo ZXX Rebuild

Jullie herinneren je waarschijnlijk het incident nog wel met de Ferrari Enzo XX en de Atlantische Oceaan bij de Targa Newfoundland rally. De door Edo Competition verbouwde Enzo dook in het water en raakte hierbij zwaar beschadigd en moest daardoor ingrijpende reparaties ondergaan.

De eigenaar, Zahir Rana, verscheepte zijn auto naar Duitsland zodat Edo Competition al het water kon verwijderen en de beschadigde onderdelen vervangen konden worden. Edo Competition heeft de auto gelijk verbeterd met de laatste technieken en het resultaat is de Ferrari Enzo ZXX Evolution. De inhoud van de V12 is vergoot naar 6,5-liter, de toerenbegrenzer grijpt nu pas in bij 10.000 tpm en het vermogen ligt ergens in de 900 pk. De auto kreeg ook een volledig nieuw interieur en wat aanpassingen aan de body. Samen met de Maserati MC12 Corsa, eveneens van Edo Competition, werd de Enzo ZXX nog uitgelaten op de Nordschleife, een perfecte shakedown.

Anderhalf jaar na de crash was de Ferrari Enzo ZXX klaar om teruggevlogen te worden naar Canada waar eigenaar Zahir Rana weer kan genieten van zijn speeltje.

Video: Ferrari Enzo ZXX Rebuild

Ferrari Enzo ZXX Rebuild

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *