in

Ferrari F12 vs Lamborghini Aventador vs Aston Martin Vanquish

Als je een supercar test organiseert, welke auto’s zou je dan kiezen? EVO TV koos voor de Ferrari F12 Berlinetta, de Lamborghini Aventador en de Aston Martin Vanquish. In Italië kruipt Henry Catchpole achter het stuur van deze totaal verschillende supercars.

De Ferrari F12 Berlinetta is een schitterende tweezits coupé met een dikke 6.2-liter V12 die een massive 740 pk levert. De Ferrari is high tech, dat staat als een paal boven water en komt duidelijk naar voren als je hem vergelijkt met de Aston Martin Vanquish. Natuurlijk is de Vanquish een schitterende auto en is hij dankzij de 6.0-liter V12 motor met 573 pk niet bepaald langzaam, maar de F12 Berlinetta is ‘in a league of his own’. De Aston Martin Vanquish daarentegen is een echte GT, luxe, snel, maar geen extreme bochtenvreter.

Alle drie de supercars zijn op dit moment het beste wat de fabrikanten produceren, dat geldt ook voor Lamborghini met de Aventador. Dit is het oudste model van de drie maar zijn 6.5 liter V12 met 700 pk nestelt zich qua vermogen vlak achter de Ferrari F12. De Lamborghini is de enige van de drie met vierwielaandrijving, dat is helaas een feit sinds de overname door Audi in 1998, maar is daardoor wel de snelste in de sprint naar 100 km/h.

In onderstaande video zoekt Henry Catchpole naar de sterke punten, de zwakke punten en de verschillen tussen de drie supercars. Scroll dus snel naar onder voor het resultaat.

Video: Ferrari F12 vs Lamborghini Aventador vs Aston Martin Vanquish

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Ferrari 328 GTS

Petrolicious – Ferrari 328 GTS

The Start in Formula 1

The Start in Formula 1