in

Deze Ferrari F40 is gespoten in ‘British Racing Green’

Iets meer dan 1.300 F40’s rolden er van de productieband tussen 1987 en 1992, de meeste uitgevoerd in Ferrari’s Rosso Corsa en enkele in geel. Ferrari heeft groen nooit aangeboden als een officiële kleur voor de F40, het moge duidelijk zijn dat deze F40 later is overgespoten in ‘British Racing Green’.

Deze groene Ferrari F40 behoort toe aan Eugenio Amos en het is zijn tweede F40, nadat hij zijn eerste exemplaar in 2016 voor veel geld verkocht. De transformatie vond plaats in Italië, tijdens de werkzaamheden werden er imperfecties aangetroffen op carrosseriepanelen waardoor het uiteindelijk drie maanden duurde om alles weer in perfecte staat te krijgen en te spuiten.

Hoewel Ferrari de kleur Verde Abetone inmiddels als officiële kleur aanbiedt voor nieuwere modellen, en we wel meer groene Ferrari’s hebben gezien zoals Jay Kay’s LaFerrari en deze 458 Italia, hoort een F40 in onze ogen gewoon rood te zijn. Vinden jullie niet?

De groene F40 werd onlangs tentoongesteld op de Milano Autoclassica 2017 en daar is deze video gemaakt.

Video: Ferrari F40 in ‘British Racing Green’

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-i8-Roadster

BMW toont de i8 Roadster en geeft de i8 Coupé een update

Porsche Panamera Sport Turismo sleept trailer over de Nordschleife

Porsche Panamera Sport Turismo sleept trailer over de Nordschleife