in

Jay Kay’s Groene LaFerrari

Jay Kay is niet de eerste met een groene Ferrari, getuige deze groene 458 Italia, maar waarschijnlijk wel de enige met een groene LaFerrari. De frontman van Jamiroquai is een echter autoliefhebber en bezit een collectie van ongeveer 60 auto’s. Daartoe behoren onder andere de voormalige hypercars van Ferrari, de F40, de F50 en Enzo, maar sinds kort dus ook de LaFerrari.

De ruim 1 miljoen euro kostende hypercar is door de fabriek groen gespoten, het betreft hier dus geen ordinaire wrap voor Jay Kay. De auto was te bewonderen in het Michelin Supercar Paddock op het Goodwood Festival van Speed​​, en daar was spotter Tim ook om de auto op video vast te leggen.

Nog even als geheugensteuntje, de LaFerrari maakt gebruik van een 6.3-liter V12 motor met 800 pk en een Kinetic Energy Recovery Systeem dat zorgt voor 163 pk. Met een leeggewicht van 1.255 kilogram is de LaFerrari een stuk lichter dan zijn concurrenten en daardoor ook iets sneller. 0-100 neemt slechts 2.8 seconden in beslag en 12 seconden later geeft de teller al 300 kilometer per uur aan. Het is natuurlijk veel leuker om te zien waar de auto toe in staat is dan erover te lezen, daarom is deze LaFerrari review een absolute must see.

Video: Jay Kay’s Groene LaFerrari

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 650S GT3

McLaren 650S GT3

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb