in

LaFerrari Review

Van de drie hypercars die vorig jaar gepresenteerd zijn hebben we de Porsche 918 Spyder en McLaren P1 al gezien in reviews. De LaFerrari review liet langer op zich wachten, maar vandaag krijgen we dan eindelijk te zien hoe goed de ultieme Ferrari is.

De LaFerrari is de sterkste van de drie hypercars, 963 pk dankzij een 6.3-liter V12 motor met 800 pk en een KERS-systeem dat 163 pk levert. Met een leeggewicht van 1.255 kilogram is de LaFerrari ook nog eens 200 kilogram lichter dan de McLaren en bijna 400 kilogram lichter dan de Porsche. Dankzij deze bijzondere combinatie van vermogen en gewicht sprint de LaFerrari in 2.8 seconden naar 100 km/h, 0-300 km/h gaat in slechts 15 seconden. Cijfers waar beide andere hypercars niet aan kunnen tippen.

We kunnen dus bijna met zekerheid zeggen dat dit snelste auto op aarde is, maar ondanks dat alle drie de auto’s op de Nordschleife gereden hebben kunnen we geen tijden vergelijken omdat McLaren en Ferrari deze niet bekend hebben gemaakt. De enige manier om de auto’s enigszins te vergelijken is te luisteren naar Steve Sutcliffe van AutoCar, die heeft namelijk in alle drie de hypercars gereden en zou dus een oordeel kunnen vellen.

Ga er dus eens goed voor zitten, zet de video in high definition en geniet 17 minuten lang van deze LaFerrari review.

Video: LaFerrari Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Matt Powers met een perfecte 360 entry

Matt Powers met een perfecte 360 entry

Rauh-Welt Begriff 993 in China

Rauh-Welt Begriff 993 in China