in

The McLaren P1 Test – Chris Harris on Cars

We hebben lang moeten wachten op de eerste McLaren P1 review, in de tweede aflevering van Top Gear Season 21 ging Jeremy Clarkson als een van de eerste journalisten op pad met de hypercar uit Woking. Er zijn echter nog minder journalisten die zowel de Porsche 918 Spyder als de McLaren P1 hebben getest, Chris Harris is er één van en kan dus beide auto’s met elkaar vergelijk.

Harris heeft er wel lang op moeten wachten, een uitgebreide test met de McLaren P1. Hij is er speciaal voor naar Abu Dhabi gevlogen om samen met Chris Goodwin, Chief Test Driver, de auto uitgebreid te bespreken en testen op het Yas Marina Formule 1 circuit. De auto waarmee Chris rijdt is niet zomaar een P1, het is de XP7, een pre-productie prototype. De XP7 is exact hetzelfde maar heeft een zwaar leven achter de rug, 60.000 kilometer aan extreme tests in de woestijn, Noordpool en de Nürburgring.

Nog even een kleine opfrissing, de McLaren P1 heeft een 3.8-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 737 pk. Tel daarbij op het vermogen van de elektromotor en je komt op een totaal van 916 pk, bij een gewicht van slechts 1.450 kilogram. De motor is gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak die het vermogen naar de achterwielen stuurt. Nul tot tweehonderd gaat in 6.8 seconden en nul tot driehonderd kilometer per uur in 16.8 seconden.

Deze video bevat alle details die je maar kunt wensen, maar Chris test de auto ook uitgebreid op het circuit en de openbare weg. Is de McLaren P1 beter dan de Porsche 918 Spyder, let’s see!

Video: The McLaren P1 Test

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daytona 500 - The American Dream

Daytona 500 – The American Dream

Formule 1 2014 - Bahrain Test Day 1 Highlights

Formule 1 2014 – Bahrain Test Day 1 Highlights