in

Ferrari F40 vs McLaren P1 dragrace is oneerlijk

We kijken graag naar dragraces omdat we willen weten welke auto het snelste is. Maar bij deze dragrace staat de uitslag op voorhand al vast, de McLaren P1 gaat winnen van de Ferrari F40. Deze race is dan ook niet zozeer een race, maar meer een demonstratie van wat 30 jaar ontwikkeling doet.

Tiff Needell, die achter het stuur van de McLaren P1 zit, hoeft de auto niet eens in de circuitmodus te zetten of launch control te gebruiken. Hij trapt simpelweg het gaspedaal in en de hypercar gaat ervandoor als een raket, waardoor de Ferrari F40 in het stof achterblijft. Nu moeten we eerlijk zeggen dat de launch van Paul in de klassieke Ferrari ook niet erg sterk is, dat kan veel beter demonstreerde Tiff eerder in dezelfde F40.

Het is verbazingwekkend hoeveel sneller hypercars zijn geworden in ongeveer 30 jaar. We kunnen ons niet voorstellen dat het verschil over 30 jaar nog zo groot is, tussen wat dan een klassieke McLaren P1 is en een nog te verschijnen hypercar.

Video: Ferrari F40 vs McLaren P1 dragrace

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klassieke Corvette crasht tegen huis

Klassieke Corvette crasht tegen huis

Dief steelt 6x6 Ford Super Duty en slaat op de vlucht

Dief steelt 6×6 Ford Super Duty en slaat op de vlucht