in

Ferrari FXX naar 321 km/h op een verlaten vliegveld

De Ferrari FXX was de eerste hypercar raceauto die het Italiaanse merk bouwde voor haar trouwste klanten. Geen raceauto om mee te racen maar enkel een speeltje voor de rijken om af en toe de mooiste circuits ter wereld mee te bezoeken.

Van de drie XX-modellen die Ferrari tot dusver heeft gebouwd klinkt de eerste naar onze mening het beste. De 6.3-liter V12-motor is zonder te overdrijven oorverdovend luid, 860 paarden schreeuwen het uit achter je rug en het uitlaatsysteem heeft geen enkele vorm van demping. Dat hoeft ook niet want deze Ferrari’s zullen nooit op straat te zien zijn.

Afgezien van het circuit verschijnt deze FXX ook af en toe op een verlaten landingsbaan. We zagen eerder al Guy Martin rondjes rijden met deze FXX en nu zien we de Ferrari tijdens Vmax200, een top speed evenement op Bruntingthorpe. De video is niet zo indrukwekkend, maar dat geluid! Wel even je koptelefoon af zetten.

Video: Ferrari FXX naar 321 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

an GT-R zet snelste drift ooit neer met 310 kmh

Nissan GT-R zet snelste drift ooit neer met 305 km/h

Renault Megane RS Nordschleife

Weer een Renault Megane RS over de kop bij Schwedenkreuz