in

Ferrari GTC4Lusso gepresenteerd aan klanten

De nieuwe Ferrari GTC4Lusso, de opvolger van de Ferrari FF, werd onlangs gepresenteerd voor 1.000 potentiële klanten van over de hele wereld. In Villa Erba aan het Comomeer werd na een uitgebreide show de vierzits Ferrari het podium opgereden door Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Ik was al geen fan van de naam ‘FF’ maar ‘GTC4Lusso’ is zo mogelijk nog erger, de auto daarentegen ziet er wat mij betreft erg gaaf uit. Onder de lange motorkap vinden we een 6.3-liter V12-motor met 690 pk en 697 Nm koppel die is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Het vermogen wordt verdeeld over vier wielen en Ferrari geeft aan haar vierwielaandrijving flink verbeterd te hebben. Zo is er nu achterwielsturing aanwezig en werkt het elektronisch differentieel samen met de elektronisch instelbare dempers om de de grip en stabiliteit nog verder te verbeteren.

De vierwielaangedreven Ferrari GTC4Lusso sprint in 3.4 seconden naar 100 km/h en als je gas blijft geven wijst de naald op het einde 335 km/h aan. Dat is niet onaardig voor een auto welke 1.795 kilo weegt. Dankzij een nieuwe neus, lagere daklijn en dakspoiler is de CW-waarde van Ferrari’s shooting brake fors gedaald. Mede hierdoor is het verbruik met zo’n dertig procent afgenomen ten opzichte van de FF.

De nieuwe vierzits Ferrari debuteert in maart voor het grote publiek tijdens de Autosalon van Genève.

Video: Ferrari GTC4Lusso Presentatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Focus RS vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf R

Ford Focus RS vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf R review

Dame met hoge hakken rijdt Ferrari F40

Only in Monaco; Dame met hoge hakken rijdt Ferrari F40