in

Ferrari KC23 is one-off raceauto die nooit gaat racen

Tijdens het Goodwood Festival of Speed presenteerde Ferrari hun meest recente model van de Special Projects-afdeling; de Ferrari KC23. De raceauto is een one-off en de anonieme koper schijnt er meerdere miljoenen voor betaald te hebben. Maar wat is de KC23 precies?

Net als die andere one-off raceauto van Ferrari, de P80/C, is de KC23 onderhuids een 488 GT3 Evo. Dat wil zeggen dat onder de volledige nieuwe carrosserie de 3.9-liter twin turbo V8-motor ligt die zo’n 700 pk levert, net als in de 488 GT M.

Volgens Ferrari is de KC23 een ‘extreme voorstelling’ van hoe een toekomstige raceauto van het merk vormgegeven zou kunnen worden. Gaan we dan vleugeldeuren en uitklapbare luchtinlaten op de nieuwe GT3-auto zien van Ferrari, dat betwijfelen we maar het ziet er op de KC23 ontzettend gaaf uit.

De gelukkige eigenaar ontvangt zijn Ferrari KC23 met twee setjes wielen: 18-inch voor op het circuit en een combinatie van 21 inch vóór en 22 inch achter om te monteren als de auto stilstaat. Tevens kan de achtervleugel er dan afgehaald worden, dat geeft de carrosserie wat meer stroomlijn en oogt mooier.

In onderstaande video kun je de Ferrari KC23 in actie zien, kijk er goed naar want de kans is groot dat we de auto hierna nooit meer zien rijden.

Video: Ferrari KC23 op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Dodge Ram TRX Pickup naar topsnelheid op de Autobahn

Dodge Ram TRX Pickup naar topsnelheid op de Autobahn

Audi RS3R MTM

Audi RS3R krijgt 653 pk van MTM