in

Ferrari P80/C gespot tijdens filmdag op Monza

De in maart geïntroduceerde Ferrari P80/C kwam afgelopen weekend in actie op het circuit van Monza. De one-off Ferrari ontworpen door de Special Projects-afdeling moest opdraven voor een filmdag en daar was zijn eigenaar ook bij aanwezig, de op Instagram bekende Mr Tk uit Hong Kong.

Spotter Bozzy was aanwezig op het hogesnelheidscircuit en wist de P80/C uitgebreid vast te leggen. Omdat er geen marshals aanwezig waren en het maken van mooie shots met de Porsche Macan camerawagen prioriteit had, lag het tempo van de Ferrari P80/C niet heel erg hoog. Toch zien we in deze video meer dan in de introductievideo van Ferrari.

De P80/C is in de basis een Ferrari 488 GT3-raceauto, waarvan de wielbasis werd vergroot en het carbon fiber koetswerk volledig opnieuw werd ontworpen. De aerodynamica is 5% efficiënter dan van de 488 GT3 en doordat er geen restricties zijn kon het vermogen van de 3.9-liter twin turbo V8-motor opgeschroefd worden. Exacte specificaties zijn echter niet bekendgemaakt door Ferrari.

Video: Ferrari P80/C gespot

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Ferrari P80/C gespot tijdens filmdag op Monza

Reageer op deze video