in

Ferrari komt ook met Telemetriesysteem

Vroegen we ons vorige week nog af waarom niet meer supercars een telemetriesysteem hebben net als Corvette, komt vandaag Ferrari met hun variant op Corvette’s Performance Data Recorder.

Ferrari Telemetry is beschikbaar voor de F12berlinetta, 458 Speciale en de LaFerrari hypercar. Het real-time telemetriesysteem is gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het vastleggen van de activiteiten op- en buiten het circuit. Net als bij het systeem van Corvette worden alle gegevens nauwkeurig vastgelegd, gas stand, remzones, lijnen, acceleratie, decceleratie en natuurlijk de G-krachten.
In tegenstelling tot het systeem van Corvette is de high-def camera slechts een optie, en geen geïntegreerd onderdeel van het systeem. Zonde want al die gegevens wil je natuurlijk combineren met beeld, en zoals we weten kunnen opties bij Ferrari heel snel heel duur worden.

Volgens Ferrari geeft het systeem “exact dezelfde technische ondersteuning” als F1-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen krijgen tijdens testsessies op het circuit. Altijd een leuk marketingfeitje! Het systeem wordt in onderstaande video heel snel aan ons voorgesteld, zo snel dat je nauwelijks kunt wat het allemaal inhoudt.

Video: Ferrari Telemetriesysteem

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Moskovieten Gebruiken Tramtunnel om File te vermijden

Moskovieten Gebruiken Tramtunnel om File te vermijden

WRC - Rally Monte Carlo 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Monte Carlo Highlights