in

Ferrari Monza SP1 gespot in Londen

HR Owen, dealer van onder andere Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Ferrari, heeft weer een primeur. De eerste Ferrari Monza SP1 in Londen, rechtstreeks geleverd vanuit Italië.

De Ferrari Monza wordt geproduceerd in een oplage van 499 stuks, verdeeld over de SP1 en SP2. De auto’s zijn onderhuids gebaseerd op de 812 Superfast en beschikken dus over dezelfde 6.4-liter V12-motor met 810 pk! De open retromodellen uit Maranello zijn een hommage aan de 750/860 Monza uit de jaren ’50 en kosten 1.6 miljoen euro per stuk.

Het verschil tussen de SP1 en de SP2 is overigens simpel, het cijfer staat voor het aantal stoelen in de barchetta. Voor meer info over de Ferrari Monza bekijk je de video van Carfection, te zien via bovenstaande link.

De Monza verplaatst zich in onderstaande video maar een paar meter, maar gelukkig is de bestuurder wel zo attent om het gaspedaal even een paar keer in te trappen!

Video: Ferrari Monza SP1 gespot in Londen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

James May Unpimped een BMW 420i

James May Unpimped een BMW 420i

volkswagen-id-r-nurburgring-nordschleife

Volkswagen ID.R verbreekt elektrisch ronderecord Nordschleife