in

Ferrari P4/5 krijgt een uitgebreide wasbeurt

De Ferrari P4/5 by Pininfarina werd speciaal voor verzamelaar James Glickenhaus gebouwd in 2006. De auto werd ontworpen door Pininfarina met als basis een Ferrari Enzo-chassis en daarop een carrosserie geïnspireerd door prototypes als de 330 P3 en 330 P4.

Meer dan 200 componenten werden speciaal voor de P4/5 by Pininfarina ontworpen, maar de aandrijflijn bleef gelijk aan die van de Enzo. Dat wil zeggen een 6.0-liter atmosferische V12 gekoppeld aan een zestraps semi-automaat. Door een ander uitlaatsysteem steeg het vermogen met 9 pk naar 669, maar het koppel bleef gelijk.

Wat de P4/5 zo bijzonder maakt, afgezien van het feit dat het een one-off is, zijn het aantal kilometers op de teller. In tegenstelling tot zoveel andere zeldzame Ferrari-modellen die nooit het daglicht zien, wordt de P4/5 regelmatig uitgelaten door de familie Glickenhaus. Er staat meer dan 35.000 km op de teller en met Pebble Beach Concours d’Elegance in het vooruitzicht was uitgebreide wasbeurt geen overbodige luxe.

Larry Kosilla van AMMY NYC kreeg de taak om de 4 miljoen dollar kostende Ferrari grondig schoon te maken en een volledige lakcorrectie uit te voeren. Ben je een liefhebber van auto wassen, dan zijn dit soort video’s een lust voor het oog.

Video: Ferrari P4/5 krijgt een uitgebreide wasbeurt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris geeft na 80.000 km update over zijn 911 GT3 Touring

Chris Harris geeft na 80.000 km update over zijn 911 GT3 Touring

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur