in

Ferrari Purosangue laat sportieve kant zien op het circuit

Er zijn maar weinig eigenaren die hun SUV uitlaten op het circuit en dat is logisch gezien de hoge en zware karakteristieken van deze modellen. Maar als het zover komt is de Ferrari Purosangue de beste SUV om het circuit mee te betreden.

De Italiaanse autofabrikant werd onlangs gefilmd terwijl de Ferrari SUV aan het testen was op Fiorano. Ondanks 2.200 kg en vijf meter aan lengte blijft de carrosserie vrij vlak in de bochten. Dit is te danken aan de elektronisch gestuurde Multimatic dempers die 30 keer per seconde worden aangepast om ervoor te zorgen dat de Purosangue zo vlak mogelijk blijft. De vierwielbesturing helpt de Purosangue om snel van richting te veranderen en dankzij de carbon-keramische remmen staat de SUV met roodgloeiende schijven binnen no time stil.

Ondertussen laat de atmosferische 6,5-liter V12-motor de Ferrari Purosangue beter klinken dan iedere andere super-SUV. Met 725 pk en 716 Nm koppel is dit ook nog eens de krachtigste SUV met verbrandingsmotor.

Video: Ferrari Purosangue laat sportieve kant zien op het circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De Motorsport Crashes van 2023 week 15

De Motorsport Crashes van 2023 week 15

Nissan R34 GT-R RHM

1744 pk Nissan R34 GT-R is een waanzinnig monster