in

’s Werelds snelste SUV’s in een dragrace

CarWow heeft vijf van de snelste SUV’s ter wereld verzameld voor één ultieme dragrace. We hebben het over de Tesla Model X Plaid, de Lamborghini Urus Performante, een Porsche Cayenne Turbo GT, een Mercedes-AMG GLE 63 en een BMW X5M!

De krachtigste SUV van dit stel is zonder twijfel de elektrische Tesla Model X Plaid. De drie elektromotoren produceren samen 1.020 pk en 1.020 Nm. Hij weegt 2.500 kg en is daarmee de zwaarste SUV in deze dragrace.

De overige modellen, Urus, Cayenne, GLE en X5M, maken allemaal gebruik van een twin turbo V8-motor met varierend van 612 tot 666 pk en een maximum koppel van 850 Nm. Op basis van deze cijfers gaan ze het niet makkelijk krijgen tegen de Tesla, ook al zijn ze een stuk lichter.

Had CarWow nog krachtigere, brandstofslurpende SUV’s kunnen verzamelen? Ja, we missen de Aston Martin DBX met 707 pk en de Jeep Trackhawk met eveneens 707 pk. Maar of dat een andere winnaar had gebracht…

Video: ’s Werelds snelste SUV’s in een dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7

Mukka Motorsport bouwt een monsterlijke 6-Rotor RX-7

Cadillac CTS-V vat vlam na Sideshow Takeover

Cadillac CTS-V vat vlam na Sideshow Takeover