in

Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus Performante

CarWow heeft de Ferrari Purosangue en de Lamborghini Urus Performante opgetrommeld voor een dragrace tussen deze twee SUV’s.

Laten we eens kijken hoe de twee Super SUV’s zich verhouden ten opzichte van elkaar, te beginnen met de Lambo. De Urus Performante wordt aangedreven door een 4.0-liter twin-turbo V8-motor die 666 pk en 850 Nm koppel kan leveren. Hij is uitgerust met vierwielaandrijving en weegt 2.150 kg.

De Ferrari Purosangue heeft een veel grotere motor: een atmosferische V12 met een inhoud 6,5-liter! Deze produceert 725 pk en 716 Nm koppel en heeft eveneens vierwielaandrijving. De Purosangue is een stuk lichter met een gewicht van 2.033 kg.

De Ferrari heeft dus meer vermogen, maar de Lambo heeft meer koppel! Zal het extra gewicht van de Lamborghini de uitslag van deze race bepalen? Bekijk de video hieronder met een kwart mijl dragrace, een halve mijl rollende race en een remtest om te zien welke SUV er wint.

Video: Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus Performante

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Een nieuwe auto kopen

Het Kopen van een Tweedehands Auto: Waar Moet Je Op Letten?

Mercedes-Benz CLS gepakt met 200 km:h op A2 bij Amsterdam

Mercedes-Benz CLS gepakt met 200 km/h op A2 bij Amsterdam