in

Dit is de eerste Ferrari Purosangue van Nederland!

Het heeft even geduurd, maar de eerste Ferrari Purosangue in Nederland is gearriveerd! De Super SUV met kenteken X-886-HN heeft dankzij allerlei opties een cataloguswaarde van maar liefst €636.380, inclusief €123.866 aan BPM. Sjoerd van Stokkum mocht van de eigenaar de Ferrari Purosangue even meenemen voor een rijtest.

Over de Nederlandse eigenaar wordt met geen woord gerept, maar als je goed oplet zie je dat de Purosangue in een garage staat met op de muur de letters BTB. Dat is de afkorting van Bernhard ten Brinke, zou hij de eigenaar zijn van deze Ferrari SUV? De ondernemer en coureur heeft tenslotte een flinke Ferrari-collectie, waar Sjoerd eerder al een bezoekje aan bracht.

De atmosferische 6,5-liter V12-motor laat de Ferrari Purosangue beter klinken dan iedere andere Super-SUV. Met 725 pk en 716 Nm koppel is dit ook nog eens de krachtigste SUV met verbrandingsmotor. Daardoor heeft de Purosangue wel energielabel G, want hij heeft een verbruik van 1:6. Maar goed, als je ruim 6 ton uitgeeft dan is dat wel je minste zorg.

Bekijk hieronder de rijtest van Sjoerd van Stokkum, met wat driftwerk van Bernhard 😉

Video: Dit is de eerste Ferrari Purosangue van Nederland!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De geluksvogels op de Nordschleife in 2023

De geluksvogels op de Nordschleife in 2023

Official Trailer – Race for Glory: Audi vs Lancia