in

Ferrari Roma gearriveerd in Nederland

Bij Kroymans Hilversum staat sinds kort een Ferrari Roma. De nieuwe coupé van het in Maranello gevestigde bedrijf grijpt terug naar de traditionele Grand Tourers uit de jaren ’50 en ’60, als de 250 GT Berlinetta Lusso en 250 GT 2+2.

De Ferrari Roma heeft lange, vloeiende lijnen die niet onderbroken worden door luchtinlaten en koelsleuven. Om diezelfde reden is de achterspoiler verzonken onder de achterruit, om het lijnenspel niet te onderbreken.

De nieuwe 2+2 coupé van Ferrari beschikt over een 3,9-liter V8 turbomotor die goed is voor 620 pk en 760 Nm koppel. De Roma sprint van nul naar honderd in 3,4 seconden. 200 km/h staat al na 9,3 seconden op het dashboard en de topsnelheid bedraagt 320 km/h.

Zoals gebruikelijk staat 2+2 voor 2 stoelen voorin en 2 (kleine) stoelen achterin, de achterste stoelen kunnen ook platgelegd worden waardoor er meer bagageruimte ontstaat. In deze video zien we het prachtige interieur van de Ferrari Roma en ook het exterieur wordt tot in detail gefilmd. Aan het einde van de horen we de achtcilinder nog even in actie.

Video: Ferrari Roma gearriveerd in Nederland

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

HKS Nissan R32 GT-R

HKS Nissan R32 GT-R Group A

Mercedes-AMG A 45 S Nordschleife Lap

Mercedes-AMG A45 S klokt Nordschleife in 7:48 min