in

Ferrari Roma nader bekeken

Het vijfde nieuwe model wat dit jaar uit Maranello komt is de Ferrari Roma, een front-engined, 2+2 GT ontworpen om te concurreren met de Aston Martin V8 Vantage, Mercedes-AMG GT, Porsche 911 Turbo en McLaren GT.

Het design grijpt terug naar de traditionele Grand Tourers uit de jaren ’50 en ’60, waarvan de 250 GT Berlinetta Lusso en 250 GT 2+2 de meest iconische voorbeelden zijn. De Ferrari Roma heeft lange, vloeiende lijnen die niet onderbroken worden door luchtinlaten en koelsleuven. Om diezelfde reden is de achterspoiler verzonken onder de achterruit, om het lijnenspel niet te onderbreken.

De nieuwe 2+2 coupé van Ferrari beschikt over een 3,9-liter V8 turbomotor die goed is voor 620 pk en 760 Nm koppel. Hiermee is de Roma gelijk de krachtigste in zijn segment. De achttraps automaat met dubbele koppeling moet zorgen voor razendsnelle wisselingen en een 0-100 km/h sprint van 3,4 seconden. 200 km/h staat al na 9,3 seconden op het dashboard en de topsnelheid bedraagt 320 km/h.

Het interieur wordt gekenmerkt door een zogenaamde ‘dubbele cockpit’. De bestuurder en de passagier zitten als het waren in hun eigen cockpit, gescheiden door de zeer hoge middenconsole. Er zijn verschillende led-schermen en de cabine is afgewerkt met het beste leer en alcantara. De Ferrari Roma heeft 2 plaatsen achterin voor kinderen, maar de stoelen kunnen ook platgelegd worden waardoor er nog meer bagageruimte ontstaat.

Top Gear Magazine mocht tijdens de lancering even kort kennismaken met de Roma, en laat ons in deze video alvast de belangrijkste details zien.

Video: Ferrari Roma nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo hard loopt de Mercedes-AMG A45 S

Zo hard loopt de Mercedes-AMG A45 S

Was de 206 GTI beter dan de 205 GTI?