in

Ferrari SF90 Stradale getest op natte baan

 De Ferrari SF90 Stradale, de eerste plug-in hybride van Ferrari! Na jaren te hebben gezegd dat ze nooit de elektrische kant op willen gaan, heeft ook het Italiaanse topmerk de stap gemaakt. Het hybride-tijdperk is namelijk aangebroken en maakt haar opmars in de auto-industrie.  

Ondanks dat de SF90 Stradale een plug-in hybride is heeft hij niet aan vermogen ingeleverd. Dit is de snelste en krachtigste Ferrari ooit! De 4.0-liter twin turbo V8-motor produceert 780 pk en de SF90 beschikt ook nog over drie elektromotoren. Door de twee elektromotoren voor en één achter nadert de Stradale de magische grens van 1000 pk. Hierdoor sprint de SF90 Stradale in 2,4 seconden van 0-100 km/u. 

En omdat het een plug-in hybride is, is dit ook de eerste Ferrari met een volledige elektromodus. Maar in de praktijk levert de accu met 7.9 kWh slechts een elektrisch bereik van 25 km. Ook kun je in de elektromodus maar maximaal snelheden van 135 km/u halen.   

In de nieuwe video van Fifth Gear test presentator Jason Plato de SF90 op een natte baan. Dit zijn natuurlijk niet de ideale omstandigheden voor de supercar, maar toch is Jason niet bang om hem op zijn staart te trappen.  

Video: Ferrari SF90 Stradale op nat circuit!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Boze vrouw doet ‘reverse of shame’

Aston Martin AMR22 Silverstone

Eerste beelden Aston Martin AMR22 op Silverstone