in

Ferrari SF90 vs Porsche 911 Turbo S

Er zijn maar weinig productieauto’s die een Porsche 911 Turbo S in een rechte lijn weten te verslaan. Dan moet het een hypercar zijn óf een McLaren 765LT, want dat is de enige supercar die een Turbo S in zijn kielzog heeft achtergelaten.

Vandaag komt er wellicht een nieuwe nederlaag bij voor de 911 Turbo S, want in deze dragrace van CarWow neemt de Porsche het op tegen een Ferrari SF90. Een supercar met drie elektromotoren, een twin turbo V8, 1.000 pk en gewicht van 1.570 kg.

De 911 Turbo S is uitgerust met een 3,8-liter twin turbo boxermotor die 650 pk produceert. Dat is 350 pk minder dan de Ferrari SF90 heeft en met 1.640 kg, is de Duitse supercar ook iets zwaarder. Normaal gesproken kan de Porsche profiteren van zijn vierwielaandrijving en launch control, maar dat heeft de Ferrari ook en dus wordt het een lastige opgave.

Laat de Ferrari SF90 de 911 Turbo S stof happen op de kwart- en halve mijl dragraces? Je ziet het hieronder.

Video: Ferrari SF90 vs Porsche 911 Turbo S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi E-tron GT

Elektrisch rijden is saai? Robin Frijns bewijst het tegendeel!

Verstappen weigert Perez voorbij te laten in Brazilië

Verstappen weigert Pérez voorbij te laten in GP Brazilië