in

Ferrari-testrijder gooit 488 Pista over Fiorano

Nog voor de officiële persintroductie mocht Autovisie kennismaken met de nieuwe Ferrari 488 Pista. De Italiaanse fabrikant opende Pista di Fiorano en liet testrijder Raffaella de Simone even voordoen hoe je een snelle ronde op het testcircuit kan neerzetten.

De nieuwe 488 Pista zou een rondje Fiorano in 1:21,5 minuten kunnen doen, dat is acht seconden sneller dan een F40, twee seconden sneller dan een 458 Speciale of 488 GTB, en slechts 1,8 langzamer dan een LaFerrari. Deze rondetijd werd neergezet in de winter en Ferrari zegt dat op een warmere baan het nog sneller kan. Overigens heeft het circuit sinds klachten van omwonenden een ‘gas off’-zone, waar rijders van het gas moeten gaan om geluidsoverlast te voorkomen.

De 488 Pista heeft een 720 pk, 770 Nm sterke 3.9-liter V8-biturbo en weegt 90 kg minder dan de 488 GTB. De turbomotor levert geen volledige boost in de lagere versnellingen. Door het maximale koppel in te houden is het leuker om door te trekken tot 8000 tpm en bovendien zouden de achterwielen anders blijven spinnen tot aan de vierde versnelling. Dat doen ze volgens mij nu ook wel als ik naar dit rondje kijk.

Video: Ferrari-testrijder gooit 488 Pista over Fiorano

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2 Competition

De nieuwe BMW M2 Competition

Dit gebeurt er als je houten zuigers gebruikt

Dit gebeurt er als je houten zuigers gebruikt