in

FIA start Internationaal Drift Kampioenschap

De Franse bureaucraten van de Federation Internationale de l’Automobile zijn wakker geworden en beseffen ineens dat driften wereldwijd toch wel een grote sport aan het worden is. Dus vonden ze het tijd om een driftkampioenschap te starten, de FIA Intercontinental Drifting Cup.

De populariteit van driften is de laatste 10 jaar geëxplodeerd en de FIA wil nu een stukje van die taart. Door het organiseren van de eerste internationale competitie voor driften hoopt men de sport wereldwijd nog populairder te maken en grote namen aan te trekken. De FIA heeft nu wereldwijde regelgeving vastgelegd voor het driften en de allereerste ronde van de Intercontinental Drifting Cup wordt gehouden in het weekend van 30 september-1 oktober in Daiba in Tokio, Japan.

Of het initiatief van de FIA een succes gaat worden is nog maar de vraag. De Franse organisatie is op zijn zachts gezegd nogal laat ingestapt en er zijn al twee zeer populaire kampioenschappen, Formula Drift en D1GP. De top drifters uit die kampioenschappen zie ik niet zomaar overstappen naar een nieuwe competitie die zich nog moet bewijzen.

Video: FIA Intercontinental Drifting Cup

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chevrolet Camaro ZL1 1LE Nordschleife Lap

Chevrolet Camaro ZL1 1LE klokt de ‘Ring in 7:16 min

Audi RS6 Performance naar 312 kmh

Audi RS6 Performance sprint even naar 312 km/h