in

WRC 2016 – ADAC Rallye Germany Highlights

Sébastien Ogier heeft eindelijk weer eens een rally op zijn naam geschreven. De regerend kampioen won sinds Zweden geen rally meer, dat is maar liefst zeven wedstrijden geleden. Na drie dagen met asfaltproeven op militaire terreinen en wedstrijden in de Moezel-wijngaarden rond Trier hield de Franse Volkswagen-coureur de Hyundai’s van Daniel Sordo en Thierry Neuville achter zich. In het klassement heeft Ogier nu 59 punten voorsprong op naaste concurrent en teamgenoot Andreas Mikkelsen.

Bernhard ten Brinke maakte zijn rentree in het WRC en stond met een Skoda Fabia van Wevers Sport aan de start. De 38-jarige Nederlander had van tevoren flink getraind op het nemen van de haarspeldbochten en finishte op een keurige 13e plaats.

De Rally van Duitsland werd nog opgeschrikt door een zwaar ongeval van Stéphane Lefebvre en Gabin Moreau. De coureur en bijrijder van Citroën zijn buiten levensgevaar, maar hebben wel inwendige blessures en breuken na hun crash op Panzerplatte. Beide zijn met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht en worden behandeld op de intensive care.

Video: Rallye Germany Highlights

Stages 1-2

Stages 3-4

Stages 5-10

Stages 11-13

Stages 14-17

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 2002 Hommage Concept in Turbomeister uitvoering

BMW 2002 Hommage Concept in Turbomeister uitvoering

kode57

Ferrari Enzo-ontwerper komt op de proppen met Kode57