in

WRC 2016 – Rally Sweden Highlights

Nog voordat de meeste kampioenschappen begonnen zijn heeft het World Rally Championship er alweer twee rally’s op zitten. Dit weekend werd de Rally van Zweden verreden, al leek het er lange tijd op dat de beroemde sneeuwrally zou worden afgeblazen.

Door de hoge temperaturen dooide het hard in Zweden, in plaats van sneeuw bestonden de stages nu uit modder en gravel. Het grote probleem voor de coureurs was dat ze volgens de reglementen verplicht waren om op de dunne banden met spikes te rijden, niet echt verstandig als er geen sneeuw ligt. De organisatie besloot daarom de stages waar te weinig sneeuw lag te schrappen en nieuwe stages te prepareren zodat er uiteindelijk toch nog 17 stages verreden konden worden.

Regerend kampioen Sebastien Ogier had in eerste instantie een slecht gevoel over de rally, maar eenmaal achter het stuur deed hij wat hij het beste doet. Gas geven! De Fransman had na de eerste dag al bijna 30 seconden voorsprong op zijn naaste concurrent, Hyundai-coureur Hayden Paddon. Meeke en Latvala vielen net als in Monte-Carlo al vroeg uit, de Brit kwam uit een langzame bocht en botste op een steen en de Fin brak een aandrijfas na een sprong.

Tijdens de tweede dag viel er een hoop verse sneeuw, waardoor Ogier erg in het nadeel was omdat hij als eerste over de besneeuwde stages moest rijden. Haydon Paddon, die als negende vertrok, profiteerde van de schoongeveegde stages en bracht zijn achterstand terug naar 8.8 seconden. De stages die daarop volgde ging Ogier tot het uiterste, en soms daaroverheen, om zijn voorsprong weer op te bouwen. Met succes want het gat naar Paddon steeg naar 17 seconden en daarmee was de overwinning een feit voor Ogier die ook de afsluitende Powerstage won.

Video: WRC 2016 – Rally Sweden Highlights

Stages 1-4

Stages 5-9

Stages 10-12

Stages 13-17

Powerstage

WRC 2016 – Rally Sweden Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *