in

FIA WRX 2016 – Mettet RX Highlights

Deze hadden jullie nog tegoed van ons, highlights van de derde ronde van het FIA World Rallycross Championship. Op het Circuit Jules Tacheny Mettet in België vochten de 600 pk sterke bommetjes om iedere centimeter, niet zo spectaculair als in Hockenheim maar saai is het nooit in WRX.

Voor degene die nog niet helemaal ‘up to date’ zijn met de regels rondom het FIA WRX volgt hier een korte uitleg. Ieder evenement begint met vier groepen die vier kwalificatie heats rijden, na deze heats worden de gescoorde punten bij elkaar opgeteld en de 12 coureurs met de meeste punten gaan door naar de halve finale. In de twee halve finales racen zes coureurs over zes ronden tegen elkaar, de beste drie coureurs van iedere halve finale gaan door naar de Super Finale. Ook in de Super Finale duurt de race maar zes rondjes en de winnaar hiervan wordt gekroond tot winnaar van het evenement.

Op het circuit in België stonden Mattias Ekstrom, Sebastien Loeb, Francois Duval, Petter Solberg, Johan Kristoffersson en Anton Marklund in de Super Final. Highlights daarvan zie je hieronder.

Video: FIA WRX 2016 – Mettet RX Highlights

Super Final Highlights
author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M4 drift als een gek door Moskou

BMW M4 drift zijn banden kaal in Moskou

Camaro dragster slooft zich ook uit na meeting

Camaro dragster slooft zich ook uit na meeting