in

Tiff Needell test 600 pk sterke elektrische Rallycross-auto

Tiff Needell gaat naar het PS Racing Center in Greinbach, Oostenrijk, waar hij ’s werelds eerste volledig elektrische rallycrossauto van STARD test!

Deze Ford Fiesta EV heeft een 420V-accu met een 150KW-motor op de vooras en twee 150KW-motoren aan de achterwielen. In totaal goed voor iets meer dan 600 pk! Dankzij 1100 Nm aan instant koppel is de elektrische rallycross-auto in staat om in 2 seconden naar 100 km/h te sprinten.

Door de auto tijdens verschillende heats tot het uiterste te pushen, raakt het batterijniveau snel leeg. Maar ook hier hebben ze bij STARD aan gedacht, in plaats van de accu op te laden kan het gehele accupakket in slechts 15 minuten gewisseld worden. Dat accupakket zorgt er wel voor dat de rallycross-auto een stuk zwaarder is dan zijn benzineslurpende broers, 1.600 kg tegen 1.300 kg.

Hoewel deze video meer een promovideo lijkt dan een onafhankelijk rijtest, hebben we wel het idee dat Tiff onder de indruk is van de elektrische rallycrossauto. In ieder geval meer dan Tesla-raceauto die hij een aantal jaar geleden testte.

Video: Tiff Needell test 600 pk elektrische Rallycross-auto

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW-bestuurder probeert donut midden op straat

BMW-bestuurder probeert donut midden op straat

Zie een Mercedes-AMG E63 S met 330 voorbij blazen

Zie een Mercedes-AMG E63 S met 330 km/h voorbij blazen