in

Tiff Needell test Tesla Electric GT raceauto

Elektrisch racen is sterk in opkomst. Het FIA Formule E-kampioenschap trekt grote fabrikanten aan en in 2020 gaat het FIA World Rallycross ook elektrisch. Naast deze twee FIA-kampioenschappen komt er binnenkort nog een elektrisch kampioenschap, Electric GT.

In dit kampioenschap racen gemodificeerde Tesla’s op zes verschillende circuits. De Tesla Model S P100D vormde de basis voor de raceauto en werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Hierdoor weegt de Tesla Electric GT bijna 500 kg minder dan de straatauto, maar met behoud van de 778 pk sterke elektromotoren.

Om de Tesla geschikt te maken voor het circuit is de spoorbreedte verbreed, zit er stijvere ophanging onder en Pirelli slicks. Dankzij de toevoegingen van een splitter en een achtervleugel produceert de raceauto op topsnelheid 51 kg downforce aan de voorzijde en 92 kg aan de achterkant.

In totaal zullen er straks 20 Tesla’s op de startgrid staan en races rijden van 30 minuten. Tiff Needell mocht tijdens een persdag als eerste met de Electric GT rijden op het circuit van Barcelona en legde gelijk een pijnlijke zwakte bloot. Na anderhalf rondje waren de batterijen oververhit en moest de auto terug de pits in. Over twee maanden gaat het kampioenschap van start, hopelijk zijn de koelingsproblemen dan opgelost.

Video: Tiff Needell test Tesla Electric GT raceauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kyle Busch and Kyle Larson beat and bang to the finish

In NASCAR is wraak nemen heel normaal

Motor-verwijderen-uit-Jeep-Cherokee

Kun je een motor uit een rijdende Jeep trekken?