in

Is een Fiesta R5 Rallyauto geschikt als Straatauto?

Het is geen geheim dat rallyauto’s – zelfs WRC-machines – goedgekeurd zijn voor de openbare weg zodat ze de verbindingsroutes kunnen afleggen. Je ziet daarom vaak nummerplaten op rallyauto’s en misschien heb je je weleens afgevraagd, hoe zou dat nou zijn: Een rallyauto gebruiken als straatauto.

EVO ’s Henry Catchpole kreeg een uitnodiging van M-sport, verantwoordelijk voor o.a. de Ford WRC-auto’s, om de nieuwe Ford Fiesta R5 te testen. De Fiesta R5 is een auto voor privateers met 90% WRC DNA voor slechts 40% van de prijs. Henry stuurt de Fiesta R5 over de openbare weg en over een verlaten vliegveld.

Wat blijkt, een normaal gesprek voeren in een rallyauto is niet mogelijk vanwege het gebrek aan isolatie. De koppeling is ook wat lastig te bedienen, maar ach verder is het een prima alternatief voor een supercar, al is het maar vanwege het geweldige geluid!

Video: Fiesta R5 Rallyauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno test en koopt McLaren P1

Jay Leno test en koopt McLaren P1

Red Bull Racing kondigt Daniel Ricciardo aan voor 2014

Red Bull Racing kondigt Daniel Ricciardo aan voor 2014