in

Flat-Out met de Bugatti Bolide

Hoofdredacteur van Top Gear Magazine, Jack Rix mag als eerste meerijden met hoofd testrijden en Le Mans winnaar Andy Wallace in de  Bugatti Bolide.  De Bugatti Bolide is behoorlijk bruut en niet alleen door zijn uiterlijk.

De Bolide is ontworpen als een extreme track day-auto met de focus op ultieme prestaties voor het circuit. Het Bolide is voorzien van een 8.0-liter quad-turbo W16-motor met een vermogen van meer dan 1.600 pk, wat resulteert in een ongelooflijke vermogen-gewichtsverhouding.

Het is misschien wel de beste aandrijflijn van een hypercar ter wereld, en in de Bolide is hij vastgemaakt aan het chassis van een echte racewagen: een geheel nieuwe monocoque van koolstofvezel, gebouwd volgens de veiligheidseisen van de FIA.

De waanzinnige motor en het unieke chassis worden vervolgens omhuld met op maat gemaakte carbon carrosseriepanelen, die er verbluffend goed uitzien en bijna drie ton neerwaartse kracht genereren bij de topsnelheid van de Bolide. Dat is 360 km/u bij hoge downforce.

Bugatti bouwt slechts 40 Bolides, ze kosten £3,5 miljoen per stuk, nu maar hopen dat Jack Rix niet ziek wordt in de bijrijdersstoel wanneer de Bugatti Bolide Flat-Out gaat.

Video: Flat-Out met de Bugatti Bolide

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Klokje Rond Tesla Model 3 Long Range AWD

Klokje Rond: Tesla 3 Long Range AWD 168.191 km

U-DRAG RACE: McLaren 750S vs. Chevrolet Corvette E-Ray

U-DRAGRACE: McLaren 750S vs. Chevrolet Corvette E-Ray