in

Ford Bronco maakt sprong van 33 meter

Je hebt YouTubers die met een SUV over hun ingegraven Lamborghini springen en daarmee miljoenen views behalen. Maar dat zijn laffe sprongentjes vergeleken bij deze 33 meter lange vlucht van een Ford Bronco!

Deze vijfde generatie Bronco, dus niet de nieuwste uitvoering, is door eigenaar Jam McVay onder handen genomen voor het betere off-road werk. De Bronco heeft een volledige rolkooi, kuipstoelen en vijfpuntsgordels voor de veiligheid. Het onderstel bestaat uit King 3.0-schroefsets, verbeterde draagarmen, een Solo Motorsports 4-link-kit aan de achterkant en enorme BF Goodrich terreinbanden.

Tijdens een dagje spelen in de woestijn nabij Los Angeles besloot McVay met een flink vaart een duin op te rijden. De landing na 33 meter was zó hard, dat beide voorvelgen scheurden en de bevestigingspunten van de ophanging verbogen. Door twee nieuwe voorbanden te monteren en de ECU te vervangen, die ook beschadigd was geraakt, kon de Ford alsnog op eigen kracht de 200 kilometer lange trip naar huis maken.

Via: Motor1

Video: Ford Bronco maakt sprong van 33 meter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Supercharged Aston Martin V12 Vantage

Twin Supercharged Aston Martin V12 Vantage debuteert in Formula Drift

Dragrace Porsche 911 GT2 RS Ferrari 488 Pista

Porsche 911 GT2 RS racet tegen Ferrari 488 Pista