in

Deze Ford Falcon XC is een 900 pk Muscle Car

1977 Ford Falcon XC - 900 hp Nitro Muscle car

De Falcon XC werd tussen 1976 en 1979 gebouwd door Ford Australië. Van de Falcon bestaan verschillende uitvoeringen van Sedan, tot Stationwagon en Coupe. Afhankelijk van het model werden ze voorzien van een 4.9-liter of 5.8-liter Cleveland V10-motor.

Carfection bezocht een eigenaar van een Falcon XC uit 1977. Zijn exemplaar was volledig uitgebrand maar in de loop der jaren heeft hij hem in ere weten te herstellen, waarna hij begonnen is met het modificeren van de Falcon. De auto is nu voorzien van 700 pk sterke Cleveland V10 die door middel van wat Nitro nog eens 200 pk extra krijgt.

Zoals de eigenaar zelf aangeeft is de topsnelheid niet hoog, (225 km/h) maar bereikt hij dat wel in 6 seconden. Zoals hij de wagen herbouwt heeft is hij wel wat tail-happy, maar dat brengt enkel een glimlach op zijn gezicht. We geloven hem meteen als hij zegt: “It’s fun to drive the car“.

Video: 1977 Ford Falcon XC

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

The Grand Tour Season 2 Trailer

De evolutie van de Honda Civic Hatchback