in

Ford GT Bestaat 10 Jaar

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Ford GT wordt in 2014 tien jaar oud. Op een of andere manier is een heel decennium voorbij gevlogen sinds de woeste, 650 pk sterke, reïncarnatie van de GT40 werd geïntroduceerd. Iedereen vond het een prachtige machine om de legendarische, Le Mans-winnende, GT40 te eren.

Van de Ford GT zijn 4.038 stuks geproduceerd in drie jaar tijd, en hoewel de productie allang gestopt is zien we de Ford GT nog steeds in het FIA GT kampioenschap rondrijden. Dat, en de 400+ km/h drag race monsters, is echter ook het enige wat we nog van de Ford GT zien. In 2014 heeft Ford namelijk de pijlen gericht op de tiende generatie Mustang en dus is het zeker dat er geen nieuwe supercar komt van Ford.

Crankandpiston.com wilde de tiende verjaardag van een van de meest memorabele supercars van Ford niet zomaar voorbij laten gaan en produceerde daarom deze video.

Video – Ford GT Bestaat 10 Jaar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een eerbetoon aan de Volkwagen Transporter T2

Een eerbetoon aan de Volkwagen Transporter T2

Top Gear - Middle East Special

Top Gear Middle East Special