in

Ford keert in 2016 terug naar Le Mans

Op het Circuit de la Sarthe maakte Ford gisteren haar plannen bekend voor een terugkeer naar de 24 uur van Le Mans in 2016. Exact vijftig jaar na de historische 1-2-3 op Le Mans willen de Amerikanen met de raceversie van de nieuwe Ford GT een gooi doen naar de GTE-overwinning.

De Ford GT raceauto zal volgend seizoen in twee kampioenschappen actief zijn, het FIA World Endurance Championship en het TUDOR United SportsCar Championship. De Rolex 24H of Daytona is de eerste race waar de door Chip Ganassi Racing gerunde auto in actie zal komen. Men wil overigens met vier auto’s in juni 2016 naar Le Mans komen, wie de coureurs zijn is nog niet bekend.

Net als de straatversie van de GT wordt ook de raceversie gebouwd van een lichtgewicht koolstofvezel constructie en maakt hij eveneens gebruik van een twin turbo EcoBoost V6-motor. De achterkant van de raceauto springt het meest in het oog, met een gigantische diffuser en achtervleugel. Volgens Ford is het een innovatieve raceauto met vooruitstrevende aerodynamica en motor.

Hieronder zie je de presentatie van de auto op Le Mans, vanaf 1:30 komt de auto in beeld.

Video: Ford GT Le Mans presentatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mansory Speranza Cabrio flaneert door Monaco

Mansory Speranza Cabrio flaneert door Monaco

Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen met een twist