in

Ford Model T Review – De auto die alles veranderde

De Ford Model T werd gebouwd vanaf 1908 tot 1927 en veranderde de wereld. Tot die tijd waren auto’s voor velen onbetaalbaar, de meeste auto’s reden nog op stoom en men zag er het nut niet echt van in. Het werd gezien als een leuke nieuwigheid.

Met de Model T veranderde Henry Ford de publieke opinie over een auto, het productieproces en in zekere mate ook het landschap. Door de massaproductie en de enorme versimpeling van het productieproces, de lopende band, werd de productietijd voor een Model T teruggebracht van 12 uur naar 90 minuten. Hierdoor zakte ook de prijs, van 850 dollar in 1908 naar $550 in 1913, $440 dollar in 1914 en naar $300 in 1920. Ineens was de auto een betaalbaar product geworden.

Doordat er steeds meer Model T’s werden verkocht, 15 miljoen in totaal, veranderde ook het landschap. Er werden bewust wegen aangelegd van steen en beton waardoor de infrastructuur in vogelvlucht veranderde. In onderstaande review van XCar wordt de geschiedenis en het besturen van een Model T uitgelegd, een zeer interessante video!

Video: Ford Model T Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wat vinden jullie van deze Pagani Zonda Replica?

Wat vinden jullie van deze Pagani Zonda Replica?

Ferrari 458 Speciale met FI uitlaat

Ferrari 458 Speciale met FI uitlaat