in

Ford Mustang Shelby GT500 vs 812 Superfast en 911 GT3 RS

De naam Shelby is door Ford op allerlei soorten auto’s geplakt, van de prachtige Shelby Mustang GT350 tot aan diverse pickup trucks. De nieuwe Shelby Mustang GT500 is met 760 pk en een kwart mijl van 10 seconden een échte Shelby-special en in deze video zet Jason Cammisa de snelle Ford naast een aantal concurrenten.

Om te beginnen neemt de GT500 het op tegen zijn grootste concurrent uit eigen land; de Dodge Challenger SRT Hellcat. Een prachtige dame geeft het startsein voor een dragrace tussen de twee muscle cars, waarvan we de uitslag niet zullen verklappen. Na deze race verschijnt een andere ‘front-engine, rear wheel drive coupé’ op het asfalt; de Ferrari 812 Superfast.

Afgezien van het feit dat ze dezelfde configuratie hebben, zijn deze Ford en Ferrari natuurlijk geen concurrenten van elkaar. De Porsche 911 GT3 RS is dat daarentegen wel, en dus is coureur Randy Pobst uitgenodigd om met beide auto’s een snelle ronde te rijden op Chuckwalla Valley Raceway.

Het onderlinge verschil tussen de Ford en de Porsche is ontzettend klein, in de tweede video kun je een side by side vergelijking elkaar zien.

Video: Mustang Shelby GT500 vs 812 Superfast en 911 GT3 RS

Shelby GT500 vs 911 GT3 RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot 205 GTi 2.0 Patrick Hedinger

Deze Peugeot 205 GTi 2.0 plakt aan het asfalt

Fiat Panda met 8 wielen

Garage 54 bouwt een Fiat Uno met 8 wielen