in

Formula 3 Grand Prix Macau 2019 Highlights

Richard Verschoor heeft als eerste Nederlander ooit de prestigieuze Formule 3 Grand Prix van Macau gewonnen!

Verschoor kwalificeerde zich als vijfde en wist zich tijdens de kwalificatierace op zaterdag nog een plekje naar voren te werken. Hierdoor mocht de Nederlander de hoofdrace vanaf de vierde plek aanvangen. De coureur van MP Motorsport kwam bij de start zeer goed weg en passeerde voor de eerste bocht al Christian Lundgaard en FIA F3-kampioen Robert Shwartzman.

Richard bleef in het spoor van de leidende Red Bull-junior Juri Vips, toen in de derde ronde de safety car het stratencircuit werd opgestuurd wegens een crash van Ferdinand Habsburg. Met nog acht ronden te gaan werd de Formula 3 Grand Prix of Macau hervat en Verschoor was extreem alert bij de herstart.

De Nederlander dook in de slipstream van Vips en ging buitenom bij de favoriet om de leiding over te nemen. Hiermee was het gevecht om de zege echter nog niet gestreden. Vips kon het tempo van Verschoor goed volgen en probeerde diverse malen de Nederlander te passeren. Richard verdedigde zijn positie echter perfect, maakte geen fouten en wist Vips zelfs met DRS achter zich te houden.

Verschoor bevindt zich nu in dezelfde erelijst als F1-coureurs Senna, Patrese, de gebroeders Schumacher, Coulthard, Sato en Firman.

Video: Formula 3 Grand Prix Macau 2019 Highlights

Formula 3 Grand Prix Macau 2019 Highlights

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *