in

Formula Supra V10 gaat gillend dwars

We volgen de ontwikkelingen van Ryan Tuerck’s nieuwste speeltje al een tijdje. Voor degene die het nog niet weten, de Amerikaanse drifter heeft een nieuwe Toyota Supra onder handen genomen en daar een 4.0-liter Judd GV4 V10 in gehangen. Goed voor 750 pk bij 11.000 toeren.

Formula Supra moet een multifunctionele raceauto worden want Tuerck wil ermee deelnemen aan Time Attacks, Hillclimb en driftevenementen. Om dit te realiseren werd een standaard GR Supra geheel gestript tot een kaal chassis, met de voor- en achterkant verwijderd. Vervolgens werd er een nieuwe ophanging geïnstalleerd, met een grotere spoorbreedte en een grotere stuuruitslag. De nieuwe widebody-kit zorgt ervoor dat de banden binnen de wielkasten blijven en geeft de Toyota een uitstraling die past bij zo’n waanzinnige machine.

Na de recentelijk uitgevoerde rollenbanktest was de auto gereed voor een eerste shakedown op Willow Springs Raceway. Er waren wat kleine problemen met de tandriem van de dynamo, maar toen die eenmaal verholpen waren werd Formula Supra eens goed aan het werk gezet door Ryan Tuerck. Zet je speakers maar wat harder want die V10 klinkt toch goed!

Video: Formula Supra V10 gaat gillend dwars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Girardo Kerstvideo 2021

Lancia Stratos schittert in Girardo & Co Kerstvideo

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus