in

Formule 1 2012 – BBC Season Review

Dit is een geüpdatet post, we willen namelijk nog eenmaal terugblikken op het fantastische Formule 1 seizoen van 2012. Het BBC trio David Coulthard, Eddie Jordan en Jake Humphrey blikken in één uur terug op alle races en incidenten van 2012. Sluit je pc dus even aan op de TV en geniet van deze BBC Formule 1 Season Review in High Definition, zolang het nog kan.

De eerste zeven races van het seizoen kende zeven verschillende winnaars, Button, Alonso, Rosberg, Vettel, Maldonado, Webber en Hamilton. Tijdens de Europese Grand Prix in Valencia wist Fernando Alonso als eerste coureur een tweede zege in 2012 op zijn naam te schrijven, Mark Webber volgende met een tweede zege in Groot-Brittannië waarna Alonso een derde zege op zijn naam schreef in Duitsland. Een fantastische prestatie van de Spanjaard, hoewel de Ferrari zeker niet de snelste auto was wist Alonso zijn bolide in de eerste 10 races 6 keer op het podium te zetten.

Na de zomerstop pakte McLaren drie overwinningen op rij, Hamilton in Hongarije, Button in België en wederom Hamilton in Monza. McLaren had over heel 2012 gezien de snelste auto maar de betrouwbaarheid van de auto liet de coureurs in de steek. Hamilton viel maar liefst drie keer uit in leidende positie en werd bij de start in België geëlimineerd door Romain Grosjean. De talentvolle Brit vertrekt volgend jaar naar Mercedes-Benz met “slechts” één wereldtitel op zak, dat hadden er meer kunnen zijn.

Na de drie overwinningen van McLaren vertrok het Formule 1 circus naar Azië waar Sebastian Vettel toesloeg, hij greep maar liefst vier overwinningen op rij en trok hiermee het kampioenschap naar zich toen. Tot aan Azië had Vettel slechts één overwinning en niemand had verwacht dat hij Fernando Alonso nog echt kon bedreigen, maar 100 punten later was het kampioenschap 180 graden gedraaid.

Voor de laatste drie races vertrok de Formule 1 naar het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Ineens had McLaren weer de snelste auto, opvallend vond ook Lewis Hamilton aangezien er geen nieuwe updates waren. De McLaren coureur viel in Abu Dhabi uit in leidende positie waardoor Kimi Raikkonen zijn eerste overwinning greep. De Fin maakte dit jaar een geweldige comeback met zeven podiums, één overwinning en een derde plaats in het kampioenschap.

De eerste race in Austin Texas was een groot succes, veel toeschouwers, mooie baan, veel gevechten en een prachtig duel om de koppositie tussen Hamilton en Vettel. Het podium met Hamilton, Vettel en Alonso zei genoeg, dit zijn de drie beste coureurs op dit moment. Gedurende dit seizoen hebben ze alle drie een periode aan kop gestaan van het kampioenschap, in dit knotsgekke jaar had het alle kanten op kunnen gaan en dat is precies wat we willen als Formule 1 fans toch? Ongeacht of jouw favoriet of de beste coureur/auto gewonnen heeft, het was een prachtig seizoen! De officiële Formule 1 Season review 2012 vind je hier.

Video: Formule 1 2012 – BBC Season Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Fantastisch seizoen, vooral de eerste seizoenshelft was erg verrassend. Uiteindelijk vind ik dat Fernando Alonso naar omstandigheden het beste heeft gepresteerd. Die weet werkelijk met een mindere auto steeds podiums te rijden, heel erg knap!

  2. Tja, ik ben eigenlijk geen fan van beide maar het zijn fantastische coureurs! Wat mij wel opvalt, Alonso en Vettel hadden aan het begin van het seizoen beide niet de snelste auto, maar Alonso wist beduidend meer punten te scoren met een mindere auto dan Vettel. Tot aan Vettels zegereeks in Azie had Alonso 179 punten en Vettel 140.

    Beide coureurs kunnen een auto ontwikkelen, daar twijfel ik niet aan dus het verschil zit hem toch in de capaciteiten van Adrian newey denk ik. Het lijkt mij niet zo dat vettel betere feedback geeft aan zijn team dan Alonso, de uitdaging zit hem in het feit hoe snel de technische mannen dit kunnen implementeren.

    Maar zoals Martin zegt heeft McLaren echt lopen blunderen, over een heel seizoen wellicht de snelste auto en dan niet eens bij de top 3 zitten qua coureurs.

Reageer op deze video

DRIVE - This is the Spa 24 Hours

DRIVE – This is Spa 24H

Salto deert Rally Fighter niet

Salto deert Rally Fighter niet