in

Formule 1 2012 – Sebastian Vettel Pakt 3e Titel

Sebastian Vettel heeft in Brazilië zijn derde wereldtitel binnengehaald. De Grand Prix van Brazilië was alles wat we van tevoren gehoopt hadden. Vettel had een slechte start en werd na een aantal bochten in de rondte getikt door Bruno Senna. Hierdoor lag de jonge Duister op de 21e plaats en velen dachten dat het afgelopen was. Wonder boven wonder had de Red Bull geen noemenswaardige schade en kon Vettel zijn jacht naar voren vervolgen.

De regen kwam en ging waardoor het een tactisch steekspel werd qua banden. Vettel gokte op een setje slicks terwijl één ronde later de regen flink naar beneden kwam, Sebastian moest opnieuw een pitstop maken om intermediates te laten monteren. Hierdoor viel de Red Bull coureur buiten de top-tien en kon hij opnieuw op jacht gaan naar punten.
Fernando Alonso maakte vooraan wél de juiste keuze en nadat Felipe Massa een stapje opzij deed lag hij op een keurige tweede plaats achter Jenson Button. Het was echter niet genoeg voor de Spanjaard, Vettel knokte zich terug naar P6 – met behulp van Schumacher en Vergne – en dit bleek precies genoeg te zijn om zijn derde wereldtitel veilig te stellen.

Sebastian Vettel is nu de jongste drievoudig wereldkampioen ooit en pas de derde coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die drie wereldtitels op rij pakt. Zijn jullie tevreden met de derde titel voor Sebastian Vettel of hadden jullie liever Fernando Alonso als winnaar gezien?

Video: Sebastian Vettel Drievoudig Kampioen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear - The Worst Car In The History Of The World

Top Gear – The Worst Car In The History Of The World

EVO Car of the Year 2012

EVO Car of the Year 2012