in

Formule 1 2015 – Italian Grand Prix Highlights

Het was zeker niet de meest spectaculaire Grand Prix van het seizoen, maar Monza zou zomaar eens de beslissende factor kunnen zijn geweest in de strijd om het Formule 1-kampioenschap.

Lewis Hamilton zette de #44 Mercedes wederom op pole position en is echt onverslaanbaar in de kwalificaties dit seizoen. De pole position trofee kan hem dan ook niet meer ontgaan, al gaf de Brit al aan dat hem dat geen reet kon schelen. Hamilton wil voor de derde keer wereldkampioen worden en hij is hard op weg om zijn idool, Ayrton Senna, te evenaren.

Na zijn zege op Monza heeft Hamilton 40 overwinningen behaald in 160 races, Senna kwam tot 41 overwinningen in 161 races. Senna heeft het record van meest opeenvolgende pole positions in handen, 8 stuks. Lewis Hamilton staat nu op 7 opeenvolgende pole positions. Mocht Lewis in Singapore de pole position pakken en de race winnen dan heeft hij exact dezelfde statistieken als de legendarische Ayrton Senna. De Braziliaan wist echter tot 65 poles te komen in 161 kwalificaties waar Hamilton nu staat op 49 poles uit 160 kwalificaties.

hamilton-senna-lewis-ayrton-compared

Zoals gezegd was de Grand Prix van Italië weinig spectaculair, Hamilton won voor Sebastian Vettel en Felipe Massa. Nico Rosberg viel uit met een motorprobleem en heeft nu 53 punten achterstand op zijn teamgenoot. Max Verstappen werd twaalfde op één ronde achterstand, maar wel met een drive-through achter zijn naam dankzij het zoveelste motorprobleem bij Renault.

Hieronder kun je de officiële highlights bekijken van de Grand Prix op Monza, Italië.

Video: Italië Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace debuteert met een looping

Ferrari 488 Spider

Prachtige promo van Ferrari 488 Spider