in

Formule 1 2015 – Monaco Grand Prix Highlights

De zesde Grand Prix op de Formule 1 kalender van 2015 was Monaco. Het krappe stratencircuit in het prinsendom staat niet bekend als de meest spannende race van het jaar maar gelukkig zorgde Max Verstappen voor het nodige vermaak.

In de eerste vrije training wist de Nederlander zijn Toro Rosso STR10 naar de tweede plek te sturen, zeer indrukwekkend voor iemand die nog nooit in Monaco had gereden. De rest van het weekend zag Max dan ook met vertrouwen tegemoet. Toch kwam het er in de kwalificatie niet helemaal uit doordat de banden niet meewerkten in Q3, een tiende startplek. Uiteindelijk zou Verstappen als negende starten omdat teamgenoot Sainz vanuit de pitsstraat moest starten vanwege een straf.

In de openingsfase zat de 17-jarige coureur vast achter Pastor Maldonado, maar na een goed geplaatste inhaalmanoeuvre in Sainte Devote lag hij achtste en ging op jacht naar Perez op plek 7. Een trage pitstop wierp hem terug naar de dertiende positie waarna besloten werd nogmaals te stoppen voor supersofts met een alles of niets strategie. Nadat Max eerst Bottas op briljante wijze passeerde in de slipstream van Vettel zat hij achter Grosjean. Opnieuw plaatste Verstappen een aanval bij Sainte Devote, maar ditmaal klapte hij achterop de Lotus en vloog hard in de vangrail.

Het incident zorgde voor een safety car en zou de kop van het veld behoorlijk door elkaar schudden. Hamilton, die tot dusver soeverein aan de leiding ging, zocht de pits op voor nieuwe banden terwijl de rest van het veld grotendeels buiten bleef. Hierdoor viel de Brit terug naar de derde positie, achter Rosberg en Vettel. Een zeer opmerkelijke beslissing van het team, maar nu we onderstaande video hebben gezien lijkt het erop dat Lewis zelf aanstuurde op een pitstop.

Lewis Hamilton zag al snel in dat inhalen onmogelijk was en finishte zodoende als derde, achter teamgenoot Rosberg die won en Ferrari-coureur Vettel die tweede werd. Check de officiële highlight video hieronder voor wat opmerkelijke onboardradio’s.

Video: Monaco Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Golf MK1 trolt Porsche 991 GT3 en Nissan 350Z

Golf MK1 trolt Porsche 991 GT3 en Nissan 350Z

Max Verstappen pest vader Jos ook op Spa-Francorchamps

Max Verstappen pest vader Jos ook op Spa-Francorchamps